45 appartementen Hanzegraaf in HanzePark Lelystad

De HanzeGraaf is een luxueus woongebouw met 45 woningen dat in de groene rand van het Hanzepark komt te liggen. Deze nieuwe wijk ligt pal naast het levendige centrum van Lelystad en vlakbij het station. Alle woningen hebben minimaal één parkeerplaats. De HanzeGraaf is daarmee een ideale locatie qua bereikbaarheid met alle voorzieningen op steenworp afstand. Het woongebouw is tegelijkertijd rustig gelegen en wordt volledig omringd met groen.

De vormgeving van het gebouw herinnert aan het werk van Dudok en bevat tal van referenties naar zijn meest bekende werken. Hierdoor heeft het gebouw een kwalitatieve uitstraling en is het een markant herkenningspunt van de wijk. Auto’s zijn zo veel mogelijk aan het zicht onttrokken en kunnen op de begane grond onder het gebouw geparkeerd worden. Het gebouw heeft zes verdiepingen. Alle woningen zijn opgetild wat de privacy vergroot en zorgt voor optimaal uitzicht. Elke woning beschikt over een royale buitenruimte.

Het gebouw is horizontaal georiënteerd door de belijning in de gevel. Op de hogere verdiepingen ligt de gevel plaatselijk terug om ruimte te bieden aan dakterrassen. Dit heeft als tweede effect dat het gebouw een elegante verschijningsvorm krijgt die zich goed in de omgeving voegt.

Bouwbedrijf Noordersluis is inmiddels gestart met de bouwwerkzaamheden.

OPDRACHTGEVER: WOONstraks, Almere

ARCHITECT: Skaup architecture, Amsterdam

VERWERVINGSVORM: Bouwteam

OPPERVLAKTE / INHOUD: 8.250 m2

CONSTRUCTEUR: Van Rossum B.V., Almere

STATUS: In uitvoering

  • HanzeGraaf

  • HanzeGraaf

  • HanzeGraaf

  • HanzeGraaf