In opdracht van Intermaris heeft Bouwbedrijf Noordersluis 66 huurappartementen Kop West in Purmerend gebouwd. De appartementen zijn afgelopen week opgeleverd en binnenkort betrekken de huurders hun nieuwe woning. Kop West is de laatste uitbreidingslocatie van de wijk Weidevenne. De gemeente Purmerend ontwikkelde deze wijk en verkocht kavels voor de bouw van een ruime variatie aan woningen.

Architect ARCOM maakte een gebouwontwerp waar de huurders van Intermaris prettig kunnen wonen. De robuuste buitenzijde van het gebouw zorgt voor geluidswering van de snelweg, terwijl de binnenkant ruimte biedt voor toegankelijkheid. Doordat de parkeergelegenheid onder de woningen is gesitueerd, biedt de kavel voldoende ruimte voor een openbare tuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Hiermee ontstaat een prettig woon- en leefklimaat.

Het gebouw heeft 3 woonlagen. Op elke verdieping is er een mix aan type appartementen. De grotere appartementen hebben een vaste parkeerplaats, bewoners van de overige woningen parkeren daar waar plek is. Vanuit de stallingsgarage kunnen bewoners via het centrale trappenhuis de woningen bereiken.