Afgelopen donderdag was er een officieel moment om de start bouw van de 6 lofts in Bensdorp te vieren. De toekomstige bewoners en LEVS architect mochten op een oude schuifdeur uit de chocoladefabriek een handtekening achterlaten. In tekst of beeld konden zij de schuifdeur, wat later een kunstwerk wordt,  vormgeven. Na de oplevering zal het kunstwerk in de algemene ruimte komen te hangen.

De komende tijd zal Bouwbedrijf Noordersluis de binnenzijde van de lofts restaureren. Er komen nieuwe kozijnen en het trappenhuis wordt in het complex geplaatst. Naar verwachting worden de lofts in het eerste kwartaal van 2019 opgeleverd.

De lofts maken onderdeel uit van Bensdorp, de oude chocoladefabriek in Bussum. Het programma van Bensdorp behelst 80 appartementen in de sociale en vrije huursector, ca. 3500 m² sociaal, cultureel en commerciële bedrijfsruimte en ca. 200 parkeerplaatsen (deels ondergronds) en twee vrije kavels. Naast dit alles blijft er genoeg ruimte over voor binnentuinen en groen. Bij de architectuur van het nieuwe Bensdorp is het industriële karakter en de geschiedenis leidend. De nieuwe Bensdorp locatie wordt een ensemble van gebouwen met verschillende hoven ertussen. De industriële nieuwbouw zal, net als in de oorspronkelijke Bensdorp situatie eind 19de eeuw, een bebouwing parallel langs het spoor vormen.