Wethouder Weijland van de gemeente Ede heeft samen met Michiel de Bruine van Bouwinvest en Lammert Boeve van Bouwbedrijf Noordersluis gaven 7 juni 2017 het startsein voor de bouw van de Elias Beeckman kazerne te Ede. De voormalige kazerne wordt getransformeerd tot een fantastische plek om te wonen, maar ook om te recreëren en te ondernemen. Naast de diverse wooneenheden die gerealiseerd worden, is er ook ruimte voor zorg.

 

Toekomstige bewoners, buren van de kazerne, zakelijke relaties en betrokken partijen waren uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het start bouw evenement. Na de verschillende toespraken van de betrokken partijen was de eer aan de sprekers om het educatieve Letterspel te onthullen. Met het onthullen van het grote informatiebord werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van de Elias Beeckman kazerne en de daarbij behorende gebiedspromotie ‘Eerste rangs wonen in het groen’.

 

Onthulling van Letterspel

Er is nog zoveel te leren over de geschiedenis van de Elias Beeckman kazerne. Daarom heeft Bouwbedrijf Noordersluis de geschiedenis van deze bijzondere locatie in kaart gebracht en bij ieder gebouw een bord met informatie geplaatst. Naast de geschiedenis en functie van het gebouw vertelt zij over de toekomstige bestemming. Op ieder bord staat ook een letter en met de spelkaart kan de bezoeker een zin ontdekken. Iedere maand verloot het bouwbedrijf een prijs aan degene die de zin juist heeft ingevuld.

 

Rijden op de Segway

Wethouder Weijland ging samen met de genodigden op de Segway het kazerneterrein over, opzoek naar de verschillende borden van het Letterspel. Hierna was het de beurt aan de genodigden.

 

Eerste rangs wonen in het groen

De campagne gaat nu van start. Verschillende appartementen zijn in de verkoop, maar naast de promotie van de Elias Beeckman kazerne wil Bouwbedrijf Noordersluis ook het gebied Veluwse Poort meer onder de aandacht brengen. Toekomstige bewoners kiezen specifiek voor deze omgeving en omdat verschillende partijen samenwerken aan de promotie van het gehele gebied, komt dat ook het project van Elias Beeckman ten goede.