Renovatie van praktijkwoning naar woonzorgcomplex
De praktijkwoning aan de Hamburgerweg 161 in Ermelo is in opdracht van UWOON verbouwd tot een woonzorgcomplex voor ouderen. In dit gebouw zijn in totaal 8 woonzorgeenheden met een gezamenlijke keuken en woonkamer gecreƫerd.
Voor de realisatie is de bestaande binneninrichting en installatie voor een groot gedeelte gesloopt. Hierbij zijn ook verscheidene dragende wanden verwijderd. Hiervoor zijn tijdens de sloopwerkzaamheden stalen balken aangebracht. Vervolgens is de nieuwe inrichting met behulp van lichte scheidingswanden en dragende wanden voor de liftschacht gemaakt. Daarbij is rekening gehouden met de bruikbaarheid door mindervalide mensen. Datzelfde geldt ook voor de doorgang van de binnenkozijnen en het sanitair. De binnenwanden zijn voorzien van glasweefselbehang en de plafonds van spuitpleisterwerk. In de toiletten en badkamers is wand- en vloertegelwerk aangebracht. Alle installaties zijn voor zover nodig vernieuwd.

In het complex is veel aandacht besteed aan de brandveiligheid. Daarvoor is onder andere een zogenaamde totaaldetectie aangebracht, welke bestaat uit een brandmeld- en ontruimingsinstallatie. Daarnaast zijn binnendeuren, vloeren, plafonds en wanden conform conform de richtlijnen en brandwerend gemaakt.

OPDRACHTGEVER: UWOON Ermelo

ARCHITECT: Buro voor Bouwkunde Ermelo

CONSTRUCTEUR: n.v.t.

MAKELAAR: n.v.t.

VERWERVINGSVORM: Aanbesteding

OPPERVLAKTE/ INHOUD: n.v.t.

STATUS: Gerealiseerd