Woensdag 6 juli 2016 was de feestelijke heropening van dagbestedingslocatie ‘Bij Uitstek’, onderdeel van De Twentse Zorgcentra. Tot voor kort heette deze locatie ‘de Opvang’. Het afgelopen half jaar is het gebouw aan de Zuidelijke Hoofddijk 5a in de Kruidenwijk in Nijverdal compleet gerenoveerd. 24 cliënten met een verstandelijke beperking krijgen hier intensieve en belevingsgerichte zorg en begeleiding. Bouwbedrijf Timmerman Nijverdal heeft deze werkzaamheden uitgevoerd.

Na een gezellige ochtend voor de cliënten, met als afsluiter heerlijke pannenkoeken, was ‘s middags de officiële heropening. In de speeches werd aandacht besteed aan de rijke geschiedenis van deze locatie. Het is ooit opgestart door ouders van kinderen met een verstandelijke beperking. Maar in de loop der jaren doorgegroeid van een dagopvang, naar een logeeropvang en uiteindelijk tot een prachtige dagbestedingslocatie waar intensieve en belevingsgerichte zorg en begeleiding wordt geboden.

Na de speeches werd de nieuwe naam onthuld door cliënten en medewerkers. Door een net met heliumballonnen open te trekken werd de naam zichtbaar… ‘Bij Uitstek’. De nieuwe naam is een synoniem van bijzonder, want bijzonder, dat zijn de cliënten van ‘Bij Uitstek’. Voor hun ouders, voor hun begeleiders en voor hun omgeving. Niet om wat ze niet kunnen, maar om wat ze juist wél kunnen.

Renovatie
Omdat het gebouw niet meer voldeed aan het type dagbesteding dat er werd geboden, is het compleet gerenoveerd. Dit gebeurde in nauw overleg met ouders, cliëntenraden en medewerkershttp://noordersluis.nl/wp-admin/post-new.php van diverse afdelingen. Het gebouw heeft nu een speciale snoezelbadkamer, een keuken in elke groepsruimte, een massageruimte en meerdere rustkamers. Bij de inrichtingsplannen van de groepsruimtes is rekening gehouden met de nieuwe namen van die groepen namelijk, Roos, Kamille en Lavendel. De kleuraccenten uit deze drie namen komen terug in de inrichting van de groepsruimtes.

 

Bekijk hier het project

Bron: http://www.detwentsezorgcentra.nl