Afgelopen woensdag is de open avond van het nieuwbouwproject Brederstate goed bezocht. Sinds twee weken worden de appartementen met Duokoop aangeboden. Bouwbedrijf Noordersluis heeft voor Duokoop gekozen om de starter op de woningmarkt een reële kans te geven op een eigen woning. Duokoop kan alleen worden toegepast voor eigen bewoning in combinatie met een NHG hypotheek. Na een periode van 8 weken kunnen beleggers de niet verkochte woning kopen.

Met Duokoop koop je alleen het appartement en niet de grond, waardoor een eigen huis voor een starter eerder haalbaar is. Je betaalt een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de grond. De grond kan in een later stadium op ieder gewenst moment boetevrij door de eigenaar van het appartement worden gekocht.

De appartementen van Brederstate zijn door de samenwerking met Duokoop aangeboden voor een prijs vanaf € 139.195,- en daardoor is er een nieuwe markt aangesproken. “Op de bijeenkomst zijn ook veel starters afgekomen en we hebben na de eerste inschrijfperiode 25 opties uitgegeven.” Aldus Alinda Boeve, directeur van Bouwbedrijf Noordersluis.

Door te Duokopen heb je een grotere koopcapaciteit, daardoor worden appartementen haalbaar en heb je minder eigen geld nodig voor de aankoop van jouw appartement. De vergoeding die je betaald voor het gebruik van de grond is volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De combinatie van deze vergoeding plus rente en aflossing van de hypotheek zijn de netto maandlasten lager dan wanneer je de woning volledig zou kopen.  

Alinda vervolgt: “Wij organiseren op 15 november een tweede open avond. Zowel Duokoop, de makelaars als ons bouwbedrijf zijn aanwezig om informatie te geven over het mooie project.”

Het bouwbedrijf verwacht dat nog voor het eind van het jaar alle appartementen zijn verkocht. De verwachting is dat in maart gestart kan worden met de bouw. Met ongeveer een jaar bouwtijd kunnen de nieuwe bewoners in het voorjaar van 2020 de nieuwe appartementen betreden.

Meer informatie over het project: www.brederstate.nl en www.duokoop.nl